Masterclass Lekker Bloggen

Een feestje maken van je blog
Als schrijven alsof niemand leest.
Dansen zonder dat er iemand kijkt.

Wist je dat jij prima kunt schrijven?

Je wilt bloggen, goede berichten schrijven op social media. Misschien zijn je webteksten aan verbetering toe.
Maar hoe? En wat?
Je denkt:

 • Ik kan niet schrijven
 • Wie zit er nou op mijn verhaal te wachten?
 • Waar moet ik het dan over hebben?
 • Die marketinggoeroe zegt dit, die businesscoach zegt dat. Ik weet het niet meer…

Hoe lang stel je het schrijven van je blog of berichten op social media al uit? Of je webteksten? Omdat jij denkt dat je niet kunt schrijven? Je komt niet op gang, je schrijfsels blijven in je computer staan. Je vindt het nooit goed genoeg…

Hoe perfect moet het zijn in jouw ogen?

Het boeit jouw klant totaal niet of jouw tekst de kwaliteit van een roman heeft. Die wil vooral geraakt worden en herkenning vinden. Maar terwijl jij worstelt met je teksten, kan die potentiële klant jouw tekst niet lezen en loop je hem of haar mis.

Heb jij...

 

 • van die stemmetjes in je hoofd die zeggen dat je niet kunt schrijven?
 • Meer last van de ‘regeltjes’ dan dat je er profijt van hebt?
 • perfectionische trekjes en is het nooit goed genoeg wat jij op papier zet?
 • geen idee waarover je moet schrijven en weet je niet hoe je aan inspiratie komt?
 • het verlangen om jezelf zichtbaar te maken, maar kom je er steeds niet toe om allerlei redenen?

Wat zonde dat je zo aan het aanmodderen bent. Je hebt echt iets moois te vertellen. Ik weet dat jij kunt schrijven, dat jij jouw unieke manier van vertellen hebt, maar dat het je vooral aan zelfvertrouwen ontbreekt.

Stel dat…

 • Je binnen 20 minuten je (eerste) blog schrijft
 • Schrijven makkelijk wordt en leuk
 • Je nooit meer gebrek aan inspiratie hebt
 • Je jouw boodschap ongehinderd op allerlei manieren kunt delen
 • Je ontdekt dat ook jij een schrijver bent

En dus eindelijk jouw verhaal gaat delen?

Wat heb je aan deze masterclass?

 • een eenvoudige methode voor eindeloos veel ideeën
 • tips over hoe tekst werkt en hoe je je titel bepaalt
 • hoe jouw klant/lezer denkt en hoe je dit kunt gebruiken
 • hoe jouw werk een oneindige inspiratiebron voor jouw bedrijf kan zijn
 • in een mum van tijd je (eerste) blog schrijven

Ontdek hoe je met gemak in de schrijfflow komt en in no time tig ideeën voor je blog krijgt.

Waarom Anouk?

Met mijn jarenlange ervaring als copywriter, redacteur, journaliste en columniste, weet ik precies wat wel en niet werkt bij tekst en hoe je met kleine veranderingen al een enorm verschil kunt maken.

In mijn workshops werk ik niet zozeer volgens de ‘regels’, maar vooral met het voelen. Waar raakt een tekst en waar niet en waarom? Vanuit die vraag gaat het om de boodschap en wat je wilt bereiken in plaats van de perfecte tekst.

Het resultaat? Ontspannen schrijven en teksten die iets doen. En, voor de eeuwige uitsteller… een tekst!

Wat deelnemers zeggen

“Anouk heeft het beste in mij naar boven gehaald. Ze heeft me geleerd vanuit mijn hart te schrijven.
Vanaf het moment dat Anouk betrokken is geweest in mijn werk spreekt mijn website veel meer bezoekers aan. Mensen voelen zich geraakt en daardoor heb ik meer klanten aan kunnen trekken.

Anouk heeft me ook geleerd hoe ik op een andere manier blogs kan schrijven. Daar waar het eerst zakelijke en onpersoonlijke belerende teksten waren durf ik nu echt te laten zien wat ik denk en voel.”

Anke Tragter

Blog schrijven… het hoort erbij, staat mooi op de website, informatief en vol waarde voor je (toekomstige) cliënten. Maar hoe dan? Ik deed het omdat het moest. Ging op alle regeltjes letten, met als resultaat dat ik in mijn hoofd ging zitten, de focus kwijt was en een dag bezig was met een blog en aan het eind nog niet tevreden.

Dat was voor mij de reden om deel te nemen aan de workshop van Anouk. Het heeft mij veel praktische tips opgeleverd, een A-3 vol met onderwerpen voor een blog en vooral het vertrouwen dat ik vanuit mijn gevoel mag schrijven en niet vanuit alle regels die erbij horen. Het was prettig samenwerken met Anouk, ze straalt veel rust uit, de workshop was actief en mooie meditaties. Al met al een gezellige en leerzame middag!”

Leonie Roering