“Het aankomen op Landgoed Verwolde was al een ervaring op zich. Wat een prachtig deel van Gelderland is Laren! Ontspannen ontvangst, rustig kunnen aankomen voordat het programma begon. Sophia is zó gastvrij, wijs en verbonden met het landgoed. De queeste na de wandeling was mooi en het was opmerkelijk dat iedereen daarbij zo’n eigen ervaring kreeg. Owww en die lunch! Mooie en aparte gerechtjes, nieuwe smaken en heerlijk ook nog. Ik dacht, beter dan dit wordt het niet.

We konden buiten zitten in de zonnige ommuurde boomgaard, het leek wel een geheime tuin. Ik voelde iets van teleurstelling dat we naar binnen gingen, maar die was over toen we met de kaart begonnen. Prachtig materiaal om mee te werken, zorgvuldig en met liefde uitgekozen. Dat er niet geanalyseerd mag worden over de kaarten, gaf een veilige bedding. Het hoeft gelukkig niet mooi, netjes of lief te zijn. Met de kaart gingen we daarna nog één keer terug naar de lange tafel in de oude boomgaard.

Anouk begeleidde ons in de dialoog met wat we gemaakt hadden en ik durfde diep toe te laten wat zich wilde laten zien. Tranen. Ik voelde de emotionaliteit terwijl m’n bewustzijn naar de laag daaronder zakte. Anouk en Sophia maakten het huilen veilig door het te benoemen en daardoor kon ik in een groter ‘register’ van zijn belanden. Sindsdien lijk ik ‘aanweziger’ dan vóór die dag. Dank Sophia en Anouk, respect voor alles wat jullie brengen.”

Nana